Pressemeddelelse: KUN PENGE BEKÆMPER FATTIGDOM

Med stumfilmen The Beginning og til Jacob Gades Tango Jalousie sætter holdet bag filmen på smuk og kunstnerisk vis fokus på kampen mod fattigdom og ulighed i verden.

Bag projektet står den anerkendte violinist Bierk, multi-kunstner og Zirkusdirektør Nijas Ørnbak-Fjeldmose, og guitarist og fotograf Dennis Westerberg. Sammen med resten af deres ideologiske orkesterfamilie Zirkus og nogle af landets lysende stjerneskud fra den klassiske musik scene; pianist Alexander McKenzie, Cellist Adam McKenzie og accordionist Bjarke Mogensen, har de skabt en rørende, nærværende, opsigtvækkende og smuk stumfilmsfortælling om, hvor enkelt, det egentlig burde være at bekæmpe fattigdom og ulighed.

Vores fælles mål med filmen er, på en kunstnerisk og intelligent måde, at sætte fokus på, at det der er galt med vores verden, er menneskeskabt. Når vi selv har skabt ulighed og fattigdom, kan vi også ændre det. Ganske enkelt kan vi bekæmpe fattigdom med penge, lyder det fra filmens forfatter og instruktør Nijas Ørnbak-Fjeldmose.

Som for at underbygge projektets fortælling, og af ren og skær nødvendighed, er film og musik skabt uden nogen form for økonomisk støtte, i de sene nattetimer, på helligdage, med en 8 måneder gammel baby på armen og med et absolut minimum af udstyr. Hvad der umiddelbart manglede i penge og udstyr mødte initiativtagerne til gengæld i hjælpende hænder fra Frilandsmuseet og Riddersalen, der udlånte kostumer og kulisser, og fra musikerne, skuespillerne og statisterne, der troppede op frivilligt, fordi de kunne spejle sig selv i fortællingen og ønskede at være med til at bakke op om projektet.

Det er initiativtagernes håb, at folk der ser stumfilmen vil blive inspireret til at finde viljen og lysten til at skabe den nødvendige forandring, der ifølge initiativtagerne er så hårdt brug for. Stumfilmen kan ses på youtube.com/andreasbierk. Ønsker du mere information om The Beginning, er du velkommen til at kontakte Bierk på andreas@bierk.com eller 31 54 74 47 og har du spørgsmål til Zirkus, er du velkommen til at kontakte Nijas Ørnbak-Fjeldmose på zirkus.orchestra@gmail.com eller 40 89 42 58.

Facebooktwitterredditpinterestmail